Over ons

Wij zijn GTH en daar waar hitte is en/of vloeibare metalen stromen, voelen wij ons al ruim 60 jaar op ons best. We zijn gespecialiseerd in hittewerende en snijbestendige PBM’s en leveren onze producten aan uiteenlopende branches die allen één gemene deler hebben; de mensen die er werken worden blootgesteld aan extreme risico’s.

De risico’s die vlammen en hitte met zich meebrengen, verschillen per werkplek. Om voor elke situatie een optimale bescherming te kunnen bieden, voeren wij een zeer breed en diep assortiment gecertificeerde hittewerende PBM’s. Zo leveren wij:

 • Hittebestendige handschoenen
 • Hittewerende kleding
 • Gieterijschoenen en –laarzen
 • Vlamvertragende kleding en onderkleding
 • Hittebestendige veiligheidshelmen en toebehoren
 • Verkoelende kleding

Daarnaast hebben wij een ruim aanbod aan snijbestendige PBM’s die enkel één doel hebben; mensen optimaal beschermen tegen snijwonden. Uiteraard voldoen deze snijbestendige PBM’s aan de meest recente en relevante normeringen zoals de ISO 13977. En greep uit ons assortiment:

 • Snijbestendige handschoenen
 • Snijbestendige poloshirts
 • Snijbestendige truien
 • Snijbestendige broeken
 • Snijbestendige schorten

Met draagcomfort, draagvlak creëren

Veiligheid staat gelukkig bij steeds meer bedrijven hoog in het vaandel. Helaas constateren we met enige regelmaat dat er een kloof is tussen de mensen die hittewerende en snijbestendige PBM’s selecteren en de mensen die ze uiteindelijk moeten dragen. Gevolg is dat de PBM’s niet goed gedragen of zelfs in het slechtste geval helemaal niet gedragen worden. U zult begrijpen dat dat de gewenste veiligheid niet ten goede komt (en dan drukken we ons voorzichtig uit). Bij de selectie van hittewerende en snijbestendige PBM’s staat voor ons het vinden van de optimale balans tussen maximale bescherming en een zo hoog mogelijk draagcomfort centraal. Alleen zo kan het gewenste veiligheidsniveau binnen een organisatie ook daadwerkelijk gerealiseerd en gewaarborgd worden.

Een gedegen en onderbouwd advies

Hittewerende en snijbestendige PBM’s hebben enkel één doel; mensen beschermen die worden blootgesteld aan de extreme risico’s die levensbedreigend kunnen zijn. U zult begrijpen dat een zorgvuldige selectie van dergelijke hittewerende en snijbestendige PBM’s een traject is dat grondig en uiterst zorgvuldig uitgevoerd dient te worden. Een gedegen en duidelijk onderbouwd advies dient daaraan absoluut ten grondslag te liggen. Dat doen we graag voor en met u, bij voorkeur in een persoonlijk gesprek.

Veiligheid en concessies, dat gaat niet samen!

Veiligheid is voor ons de “rode draad”, daarin willen we net als u geen concessies doen. Wat betreft de kwaliteit van de hittewerende en snijbestendige PBM’s die we leveren, nemen geen genoegen met “goed” alleen maar met “het beste”. Hoe vraagt u zich wellicht af? Door enkel en alleen intensieve samenwerkingsverbanden aan te gaan met vooraanstaande producenten. Bedrijven die niet klakkeloos anderen volgen en proberen te kopiëren maar zelf onderzoeken, (door)ontwikkelen en vooroplopen in hun vakgebied.

Wilt u ook veilig(er) werken?

Genoeg over ons. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Het antwoord op deze vraag is simpel; daag ons bij de eerste volgende gelegenheid eens uit en ervaar zelf hoe het ook kan! Hoe? Door ons even te bellen of te mailen, we horen graag van u!